Krem kakaowo-migdałowy z ciecierzycą
Dzisiaj kolejna propozycja zdrowego smarowidła do pieczywa.
U mnie taka porcja stanowi posiłek na śniadanie, ale oczywiście nie trzeba jeść od razu całej porcji, można się z kimś podzielić 🙂
Wykonanie jest banalnie proste, po prostu blendujemy składniki i krem gotowy w kilka sekund!
To kto przygotuje sobie dzisiaj taki krem na śniadanie?
Składniki na krem kakaowo-migdałowy z ciecierzycą:
- 100 g ciecierzycy ugotowanej lub konserwowej
- 100 g serka wiejskiego lekkiego 3%
- 10 g (1 łyżka) kakao gorzkiego, ciemnego
- 15 g płatków migdałowych
- 1,5 łyżeczki erytrytolu lub innego słodzidła
Jak przygotować krem kakaowo-migdałowy z ciecierzycą:
Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem lub wedle uznania pozostawiając niewielkie kawałki ciecierzycy.
Przed podaniem można schłodzić.
Smacznego!
******
kalorie (kcal): 418 kcal
białka (B): 35,0 g
tłuszcze (T): 18,5g
węglowodany (W): 25,4 g
******
Udostępnij na:
Komentarze