Pasta z makreli wędzonej
Bardzo prosta w przygotowaniu pasta rybna, którą możemy posmarować chlebuś lub użyć jako farsz do jajek.
Składniki na pastę z makreli wędzonej:
- 1 makrela wędzona
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 cebuli czerwonej
- 3 małe ogórki konserwowe
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- koperek
- sól
- pieprz świeżo mielony
Jak przygotować pastę z makreli wędzonej:
Makrelę obieramy ze skóry i oddzielamy dokładnie od ości.
Jajka, cebulę i ogórki drobno kroimy.
Dodajemy posiekany koperek, ketchup, majonez i musztardę, mieszamy.
Finalnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem najlepiej schłodzić.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze