Pasta z makreli wędzonej

Bardzo prosta w przygotowaniu pasta rybna, którą możemy posmarować chlebuś lub użyć jako farsz do jajek.


Składniki na pastę z makreli wędzonej:

  • 1 makrela wędzona
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • koperek
  • sól
  • pieprz świeżo mielony


Jak przygotować pastę z makreli wędzonej:

Makrelę obieramy ze skóry i oddzielamy dokładnie od ości.

Jajka, cebulę i ogórki drobno kroimy.

Dodajemy posiekany koperek, ketchup, majonez i musztardę, mieszamy.

Finalnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem najlepiej schłodzić.

Smacznego!

Następny post

Zobacz również

Skubaniec ze śliwkami i jabłkami

30-09-2021 

Karkówka duszona w piwie, cebuli i rozmarynie

27-09-2021 

Papryka faszerowana zieloną soczewicą, kurczakiem i pieczarkami

24-09-2021 

Komentarze

  • brak komentarzy