Pralinki Ferrero Rocher


Pralinki Ferrero Rocher to pomysł na domowe czekoladki, idealne na świąteczny poczęstunek do kawy, ale także pomysł na niezwykły własnoręcznie przygotowany jadalny prezent.

Obdarowana osoba poczuje się wyjątkowo, kiedy otrzyma tak pięknie prezentujące się czekoladki.

Pralinki przygotowałam na bazie pasty orzechowej z orzechów laskowych marki KWB by Alicja Janowicz, środek czekoladki kryje całego orzecha laskowego, wierzch obtoczony w siekanych orzechach.

Bardzo smaczne, mocno czekoladowe i dziecinnie proste w przygotowaniu, a wyglądające jak milion dolarów.

Koniecznie przygotujcie, a nie pożałujecie!

Mam dla Was także super niespodziankę w postaci rabatu -10% na zakupy w sklepie Alicja Janowicz Fitness Motivation, gdzie możecie zakupić najnowsze produkty KWB, np. bezglutenowe mąki, ekspandowane żyto i proso, płatki jaglane, kasze, masło ghee, przyprawy bez soli i cukru, erytrytol, sól himalajską, herbatki owocowo-ziołowe, musy z dyni, pasty orzechowe i fit kremy, sosy 0 kcal, super foods – nasiona chia, komosa ryżowa czarna i czerwona, suplementy, odżywki białkowe, a także sprzęt sportowy, m.in. gumy oporowe, maty treningowe, rękawiczki czy skarpetki treningowe.

Wystarczy podczas zakupów w koszyku wpisać kod kuchnia10.

Serdecznie zapraszam!


Składniki na pralinki Ferrero Rocher:

  • 100 g gorzkiej czekolady min. 70 % – u mnie 80%
  • 4 łyżki pasty z orzechów laskowych – u mnie KWB by Alicja Janowicz
  • 120 g stałej części mleka kokosowego
  • garść orzechów laskowych


Jak przygotować pralinki Ferrero Rocher:

Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, czyli przekładamy do miseczki i stawiamy na garnku z gotującą się wodą, uważając, aby dno miseczki nie dotykało powierzchni wody.

Do rozpuszczonej czekolady dodajemy mleczko kokosowe i pastę laskową, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Odstawiamy do wystudzenia, a następnie przenosimy do lodówki do zastygnięcia masy, najlepiej na całą noc.

Orzechy laskowe siekamy.

Kiedy masa stanie się twarda, za pomocą łyżki nabieramy porcje czekolady, wkładamy do środka po jednym orzechu i toczymy kulki, które następnie obtaczamy w posiekanych orzechach.

Gotowe pralinki przechowujemy w lodówce.

Najlepiej smakują, gdy po wyjęciu z lodówki odstawimy je na około 20-30 minut aż nabiorą temperatury przybliżonej do pokojowej.

Smacznego!

Wpis powstał we współpracy z marką KWB Food by Alicja Janowicz.

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Skubaniec ze śliwkami i jabłkami

30-09-2021 

Karkówka duszona w piwie, cebuli i rozmarynie

27-09-2021 

Papryka faszerowana zieloną soczewicą, kurczakiem i pieczarkami

24-09-2021 

Komentarze

  • brak komentarzy