Faszerowane pomidorki koktajlowe
Bardzo szybka, prosta i smaczna przystawka, która sprawdzi się podczas pikniku, grilla czy imprezy okolicznościowej ze znajomymi czy rodziną.
Przystawka gotowa w 5 minut, ale za to efektownie się prezentująca i w sam raz na jeden kęs.
Składniki na faszerowane pomidorki koktajlowe:
- 250 g pomidorków koktajlowych lub cherry
- 150 g serka ricotta
- 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (u mnie tymianek, majeranek, oregano, mięta, koperek, cieniutki szczypiorek)
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
Jak przygotować faszerowane pomidorki koktajlowe:
Pomidorki myjemy, osuszamy i odcinamy górną część.
Do miseczki przekładamy serek ricotta, dodajemy drobno posiekane zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem świeżo mielonym.
Gotową masę nakładamy na pomidorki i przykrywamy górną odciętą częścią pomidorka, która utworzy czapeczkę.
Dekorujemy małymi listkami oregano.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze