Faszerowane pomidorki koktajlowe

Bardzo szybka, prosta i smaczna przystawka, która sprawdzi się podczas pikniku, grilla czy imprezy okolicznościowej ze znajomymi czy rodziną.

Przystawka gotowa w 5 minut, ale za to efektownie się prezentująca i w sam raz na jeden kęs.


Składniki na faszerowane pomidorki koktajlowe:

  • 250 g pomidorków koktajlowych lub cherry
  • 150 g serka ricotta
  • 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (u mnie tymianek, majeranek, oregano, mięta, koperek, cieniutki szczypiorek)
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony


Jak przygotować faszerowane pomidorki koktajlowe:

Pomidorki myjemy, osuszamy i odcinamy górną część.

Do miseczki przekładamy serek ricotta, dodajemy drobno posiekane zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem świeżo mielonym.

Gotową masę nakładamy na pomidorki i przykrywamy górną odciętą częścią pomidorka, która utworzy czapeczkę.

Dekorujemy małymi listkami oregano.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Skubaniec ze śliwkami i jabłkami

30-09-2021 

Karkówka duszona w piwie, cebuli i rozmarynie

27-09-2021 

Papryka faszerowana zieloną soczewicą, kurczakiem i pieczarkami

24-09-2021 

Komentarze

  • brak komentarzy