Francuskie hot dogi (parówki w cieście francuskim)


Bardzo szybka, prosta i smaczna propozycja na hot-dogi w innym wydaniu.

Parówki owinęłam paskami ciasta francuskiego i zapiekłam.

Banalnie proste parówki w cieście francuskim prezentują się naprawdę bardzo fajnie.

Mój syn bardzo je lubi.

Doskonałe na kolację, jako przekąska czy jako ciepła przystawka na imprezach.


Składniki na francuskie hot dogi (parówki w cieście francuskim):

  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego świeżego
  • 5-6 dobrych gatunkowo parówek
  • olej


Jak przygotować francuskie hot dogi (parówki w cieście francuskim):

Ciasto francuskie wyjmujemy na kilka minut przed przystąpieniem do przygotowania przekąski (nie będzie się kurczyło podczas pieczenia), a następnie kroimy na paski o szerokości ok. 1 cm.

Parówki obieramy z osłonek.

Ciasto owijamy wokół parówki tak, aby jedna warstwa lekko nachodziła na drugą.

Układamy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie smarujemy olejem.

Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200°C.

Podajemy gorące.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Sałatka z kurczaka i jabłek z żurawiną i prażonymi migdałami

15-12-2022 

Pasztet z ciecierzycy i pieczonych batatów

12-12-2022 

Ciasto kruszonkowe z nadzieniem żurawinowym

08-12-2022 

Komentarze

  • brak komentarzy