Francuskie hot dogi (parówki w cieście francuskim)
Bardzo szybka, prosta i smaczna propozycja na hot-dogi w innym wydaniu.
Parówki owinęłam paskami ciasta francuskiego i zapiekłam.
Banalnie proste parówki w cieście francuskim prezentują się naprawdę bardzo fajnie.
Mój syn bardzo je lubi.
Doskonałe na kolację, jako przekąska czy jako ciepła przystawka na imprezach.
Składniki na francuskie hot dogi (parówki w cieście francuskim):
- 1/2 opakowania ciasta francuskiego świeżego
- 5-6 dobrych gatunkowo parówek
- olej
Jak przygotować francuskie hot dogi (parówki w cieście francuskim):
Ciasto francuskie wyjmujemy na kilka minut przed przystąpieniem do przygotowania przekąski (nie będzie się kurczyło podczas pieczenia), a następnie kroimy na paski o szerokości ok. 1 cm.
Parówki obieramy z osłonek.
Ciasto owijamy wokół parówki tak, aby jedna warstwa lekko nachodziła na drugą.
Układamy na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie smarujemy olejem.
Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Podajemy gorące.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze