Jajecznica z pieczarkami i żółtym serem podana na grzankach

Zapraszam na śniadanie.

Dzisiaj jajecznica z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, podana na ciepłych grzankach.

Bardzo proste w przygotowaniu śniadanie na ciepło.

A co u Was dzisiaj na śniadanie?


Składniki na jajecznicę z pieczarkami i żółtym serem podanej na grzankach:

  • 100 g pieczarek
  • 4 jajka
  • 1 mała cebula
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • szczypiorek
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • kilka kromek chleba – u mnie razowy


Jak przygotować jajecznicę z pieczarkami i żółtym serem podaną na grzankach:

Kromki chleba opiekamy w opiekaczu lub w piekarniku.

Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle z dodatkiem oleju.

Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki i smażymy aż pieczarki zmniejszą objętość.

Wbijamy jajka i mieszając smażymy na wolnym ogniu aż się zetną.

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Dodajemy starty ser i szczypiorek, mieszamy.

Podajemy na grzance, posypujemy serem i szczypiorkiem.

Podajemy od razu.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Szynka peklowana pieczona

12-12-2023 

Przedświąteczny kalendarz kulinarny - czyli co i kiedy przygotować, aby święta były udane i zapięte na ostatni guzik

10-12-2023 

Skrzydełka pieczone w miodzie i sezamie

08-12-2023 

Komentarze

  • brak komentarzy