Koktajl jagodowy z natką pietruszki, chia i jagodami goji
Koktajle to pomysł na lekkie drugie śniadanie, podwieczorek, przekąskę czy napój imprezowy bezalkoholowy. Koktajle mają więc spore zastosowanie, a robi się je przecież tak dziecinnie prosto.
Kilka składników miksujemy, przelewamy do szklanki i wypijamy duszkiem lub się nim delektujemy przez słomkę.
Dzisiaj postawiłam na jagody, które latem zamknęłam w słoiku czy też w pudełku zamroziłam, do tego nieco natki pietruszki, odrobina chia i kilka jagód goji.
Pyyychaaaa!
Składniki na koktajl jagodowy z natką pietruszki, chia i jagodami goji:
- 1 szkl. kefiru
- kilka gałązek natki pietruszki
- 3 łyżki jagód pasteryzowanych, mrożonych lub świeżych
- 1/2 łyżeczki nasion chia
- 1 łyżeczka jagód goji
- opcjonalnie łyżeczka miodu do smaku lub innego słodzidła, np. syropu klonowego, syropu z agawy czy ksylitolu
Jak przygotować koktajl jagodowy z natką pietruszki, chia i jagodami goji:
Kefir, jagody, natkę pietruszki, chia i jagody goji miksujemy razem na gładki koktajl.
Dosmaczamy ewentualnie miodem czy innym ulubionym słodzidłem.
Po zmiksowaniu przelewamy do szklanki i od razu podajemy.
Smacznego – na zdrowie!
Udostępnij na:
Komentarze