Pajda chleba ze śledziem, buraczkami, rukolą i cebulą
![](https://kuchnianaobcasach.atthost24.pl/wp-content/uploads/2020/10/pajda-chleba-ze-śledziem-buraczkami-rukolą-i-cebulą_optimized.jpg)
Dzisiaj jest “Śledzik”.
Mam dla Was propozycję na bardzo prostą, ale i niesamowicie smaczną kanapkę, a w zasadzie pajdę chleba ze śledziem.
Buraczki, śledź, cebula i koperek bardzo lubią swoje towarzystwo, więc pomyślałam czemu by nie połączyć tego wszystkiego na jednej kanapce?
Połączenie rewelacyjne, koniecznie wypróbujcie!
Składniki na pajdę chleba ze śledziem, buraczkami, rukolą i cebulą:
- chleb żytni
- filety śledziowe
- buraczki marynowane
- czerwona cebula
- rukola
- świeży koperek
- masło (opcjonalnie)
Jak przygotować pajdę chleba ze śledziem, buraczkami, rukolą i cebulą:
Chleb kroimy na dość grube kromki, można posmarować masłem.
Na każdej pajdzie chleba układamy umytą i osuszoną rukolę, plastry buraczków marynowanych, płat śledzia, krążki cebuli i koperek.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze