Smoothie z selerem naciowym i orzechami włoskimi
Witam Was po dłuższej przerwie.
Przygotowałam na dzisiaj przepis na szybkie, zdrowe, jesienne smoothie z wykorzystaniem owoców mrożonych, które udało mi się zamrozić latem, z dodatkiem selera naciowego i orzechów włoskich, których mam spory zapas na zimę.
Aksamitne, gęste smoothie, idealne na przekąskę lub tzw. drugie śniadanie.
Składniki na smoothie z selerem naciowym i orzechami włoskimi:
- ok. 50 g mrożonych malin lub mieszanki owoce leśne (maliny, jeżyny, czerwona i czarna porzeczka, borówki)
- 2-3 łyżeczki miodu
- 2 łodygi selera naciowego
- 5-6 orzechów włoskich
Jak przygotować smoothie z selerem naciowym i orzechami włoskimi:
Wszystkie składniki miksujemy na gładki koktajl i podajemy.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze