Smoothie z selerem naciowym i orzechami włoskimi

Witam Was po dłuższej przerwie.

Przygotowałam na dzisiaj przepis na szybkie, zdrowe, jesienne smoothie z wykorzystaniem owoców mrożonych, które udało mi się zamrozić latem, z dodatkiem selera naciowego i orzechów włoskich, których mam spory zapas na zimę.

Aksamitne, gęste smoothie, idealne na przekąskę lub tzw. drugie śniadanie.


Składniki na smoothie z selerem naciowym i orzechami włoskimi:

  • ok. 50 g mrożonych malin lub mieszanki owoce leśne (maliny, jeżyny, czerwona i czarna porzeczka, borówki)
  • 2-3 łyżeczki miodu
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 5-6 orzechów włoskich


Jak przygotować smoothie z selerem naciowym i orzechami włoskimi:

Wszystkie składniki miksujemy na gładki koktajl i podajemy.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Szynka peklowana pieczona

12-12-2023 

Przedświąteczny kalendarz kulinarny - czyli co i kiedy przygotować, aby święta były udane i zapięte na ostatni guzik

10-12-2023 

Skrzydełka pieczone w miodzie i sezamie

08-12-2023 

Komentarze

  • brak komentarzy