Bób z zielonym pesto
Bób z pesto to moje ostatnie odkrycie! Pomyślałam, czemu by nie!? Połączenie to okazało się “strzałem w 10”.
Możecie podać jako taką samą w sobie przystawkę lub jako sałatkę czy warzywny dodatek do obiadu.
Żadnej filozofii w przygotowaniu nie ma, robi się ją ekspresowo, a jeżeli macie już ugotowany i obrany bób, to jest to dosłownie sekunda.
Polecam Wam wypróbować to połączenie – dla mnie bomba!
Składniki na bób z zielonym pesto:
- 500 g bobu
- solidna łyżka zielonego pesto alla genovese Ponti
- ewentualnie sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka orzeszków pinii
Jak przygotować bób z zielonym pesto:
Bób gotujemy – jeśli nie wiecie jak go ugotować, to polecam Wam zajrzeć do poradnika jak ugotować bób.
Ugotowany bób zahartowujemy zimną wodą i obieramy z łupinek.
Przekładamy do miski i dodajemy solidną łyżkę zielonego pesto, delikatnie mieszamy.
Finalnie, w razie potrzeby, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Całość posypujemy orzeszkami pinii.
Smacznego!
Wpis powstał we współpracy z marką Ponti.
Udostępnij na:
Komentarze