Deser jogurtowy z malinowym musem i bazylią
Kochani witam Was po przeszło rocznej przerwie.
Tyle się działo w moim życiu, zarówno rodzinnym jak i zawodowym, że nie było czasu dodawać przepisów, choć takie były tworzone, ale niestety brakowało czasu by zasiąść przy biurku do komputera.
Mam nadzieję, że już będę tu z Wami i będę mogła dzielić się z Wami nowymi przepisami (większość przepisów będzie w zdrowej wersji z podaniem kaloryczności i makroskładników).
Także będzie mi baaardzo miło, jeżeli będziecie jeszcze tu zaglądać! 🙂
Składniki na deser jogurtowy z malinowym musem i bazylią (jedna porcja):
- 150 g naturalnego jogurtu typu islandzkiego Skyr
- 200 g malin mrożonych (ja mrożę świeże maliny, zimą korzystam z zamrożonych)
- erytrytol lub inne słodzidło, np. syrop klonowy – do smaku
- 15 g odżywki białkowej (u mnie ISO Whey zero o smaku białej czekolady)
- listki świeżej bazylii
Jak przygotować deser jogurtowy z malinowym musem i bazylią:
Jogurt mieszamy z odżywką białkową (odżywkę można pominąć, a w zamian dodać słodzidła).
Zamrożone maliny miksujemy – dosładzamy do smaku – jeżeli macie blender o dużej mocy można śmiało miksować zamrożone maliny, jeżeli macie słabsze urządzenie maliny wyjmujemy na około 10 minut przed przygotowaniem.
W szklaneczce lub pucharku układamy na przemian obie warstwy i przybieramy listkami świeżej bazylii.
Smacznego!
******
kalorie (kcal): 241 kcal
białka (B): 33,8 g
tłuszcze (T): 0,9 g
węglowodany (W): 31,2 g
******
Udostępnij na:
Komentarze