Francuskie paluchy z cynamonem i cukrem trzcinowym
Dzisiaj propozycja na bardzo szybkie ciacha – paluchy z ciasta francuskiego z cynamonem i cukrem trzcinowym.
Bardzo szybkie i proste do przygotowania, efektownie prezentujące się ciastka.
Doskonale sprawdzają się w awaryjnej sytuacji, gdy nie macie czasu na pieczenie, a za 10 minut spodziewacie się gości lub gdy najdzie Was ochota na coś słodkiego.
Bardzo smaczne i pachnące cynamonem paluchy do pochrupania ze szklaneczką zimnego mleka, gorącego kakao czy kawy/herbaty.
Składniki na francuskie paluchy z cynamonem i cukrem trzcinowym:
- 1 płat świeżego ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
- cukier trzcinowy
- cynamon
Jak przygotować francuskie paluchy z cynamonem i cukrem trzcinowym:
Płat ciasta francuskiego wyjmujemy z lodówki, rozwijamy i kroimy ostrym nożem w długie paski o szerokości ok. 1,5 cm.
Smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem, posypujemy cukrem trzcinowym i cynamonem.
Wstawiamy do gorącego piekarnika nagrzanego do 200°C.
Pieczemy około 15 minut z funkcją termoobiegu.
Po upieczeniu lekko studzimy i podajemy.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze