Galaretki w skórkach pomarańczy
Nietypowy, efektowny i bardzo prosty sposób podania galaretki.
Idealne na przyjęcia dla dzieci, którym na pewno spodoba się taka galaretka.
Poza tym ten sposób podania nie ubrudzi rączek dzieci, bo dzieci mogą wziąć kawałek pomarańczy i zjeść.
Składniki na galaretki w skórkach pomarańczy:
- galaretka pomarańczowa
- 2 pomarańcze
- 400 ml wody
Jak przygotować galaretki w skórkach pomarańczy:
Pomarańcze myjemy, przekrajemy na pół i za pomocą łyżki wyjmujemy miąższ.
Miąższ pomarańczy zjadamy lub zostawiamy do przygotowania, np. koktajlu pomarańczowego.
Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w mniejszej ilości gorącej wody niż jest na opakowaniu, zamiast 500 ml – używamy 400 ml, odstawiamy do ostudzenia.
Skórki z pomarańczy wstawiamy do miseczek, aby były stabilne.
Tężejącą galaretkę wlewamy do przygotowanych miseczek z pomarańczy i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Gotowe galaretki kroimy na mniejsze cząstki.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze