Muffinki kakaowe
Szybkie i proste w przygotowaniu muffiny kakaowe, które zawsze wychodzą.
Im bardziej niedbale je wykonamy, wymieszamy składniki, tym lepsze.
Składniki na muffinki kakaowe:
- 250 g mąki
- niepełna szkl. cukru
- 3 kopiaste łyżki kakao naturalnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szkl. mleka
- 1/2 szkl. oleju
- 2 jajka
Jak przygotować muffinki kakaowe:
Wszystkie suche składniki, a więc mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao mieszamy ze sobą w misce.
W drugim naczyniu mieszamy ze sobą mokre składniki: jajka, mleko i olej.
Mokre składniki wlewamy do suchych i szybko, niedbale mieszamy.
Ciasto wlewamy do papilotek lub foremek na muffiny i pieczemy w temp. 200°C przez 20 minut.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze