Omlet z białek z otrębami
Zapraszam na bardzo szybki, bardzo prosty i bardzo smaczny, a zarazem dietetyczny omlet na bazie białek z dodatkiem zdrowych otrębów.
Bardzo delikatny i puszysty, a jednocześnie sycący dzięki dodatkowi otrąb.
Omlet idealny na śniadanie czy kolację i dla osób dbających o linię.
Składniki na omlet z białek z otrębami:
- 3 białka jaj
- 3 łyżki otrąb owsianych
- 1 płaska łyżka mąki pszennej
- szczypta soli morskiej
Jak przygotować omlet z białek z otrębami:
Białka jaj ubijamy ze szczyptą soli.
Dodajemy mąkę i dalej ubijamy aż do uzyskania sztywnej piany.
Do ubitych na sztywno białek dodajemy otręby i delikatnie przy pomocy łyżki mieszamy.
Omlet smażymy na dość rozgrzanej, suchej patelni z obu stron na rumiano.
Jeśli chcecie do smażenia możecie użyć łyżeczki masła.
Podajemy od razu z domową konfiturą.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze