Omlet z białek z otrębami

Zapraszam na bardzo szybki, bardzo prosty i bardzo smaczny, a zarazem dietetyczny omlet na bazie białek z dodatkiem zdrowych otrębów.

Bardzo delikatny i puszysty, a jednocześnie sycący dzięki dodatkowi otrąb.

Omlet idealny na śniadanie czy kolację i dla osób dbających o linię.


Składniki na omlet z białek z otrębami:

  • 3 białka jaj
  • 3 łyżki otrąb owsianych
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • szczypta soli morskiej


Jak przygotować omlet z białek z otrębami:

Białka jaj ubijamy ze szczyptą soli.

Dodajemy mąkę i dalej ubijamy aż do uzyskania sztywnej piany.

Do ubitych na sztywno białek dodajemy otręby i delikatnie przy pomocy łyżki mieszamy.

Omlet smażymy na dość rozgrzanej, suchej patelni z obu stron na rumiano.

Jeśli chcecie do smażenia możecie użyć łyżeczki masła.

Podajemy od razu z domową konfiturą.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Szynka peklowana pieczona

12-12-2023 

Przedświąteczny kalendarz kulinarny - czyli co i kiedy przygotować, aby święta były udane i zapięte na ostatni guzik

10-12-2023 

Skrzydełka pieczone w miodzie i sezamie

08-12-2023 

Komentarze

  • brak komentarzy