Owsianka kokosowa

Dzisiaj szybki sposób na zdrowe i syte śniadanie.

Bardzo lubię takie śniadania, bo dostarczają energii na cały dzień.

Jest zdrowa, pożywna i zawiera cały skarbiec witamin, mikro- i makroelementów. 

Lubicie owsianki?


Składniki na owsiankę kokosową:

  • 10 łyżek płatków owsianych górskich
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • ok. 350-400 ml mleka
  • miód


Jak przygotować owsiankę kokosową:

Płatki owsiane, wiórki kokosowe i siemię lniane zalewamy mlekiem i stawiamy na ogień.

Gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Gdy całość spęcznieje i wchłonie mleko zdejmujemy z ognia i odstawiamy jeszcze na kilka minut pod przykryciem.

Gotową owsiankę polewamy miodem i podajemy.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Szynka peklowana pieczona

12-12-2023 

Przedświąteczny kalendarz kulinarny - czyli co i kiedy przygotować, aby święta były udane i zapięte na ostatni guzik

10-12-2023 

Skrzydełka pieczone w miodzie i sezamie

08-12-2023 

Komentarze

  • brak komentarzy