Pasta jajeczna z chrzanem i rzeżuchą

Jeśli zostało Wam trochę ugotowanych na twardo jajek po świętach, a nie macie pomysłu co z nich zrobić, to jest to doskonała dla Was propozycja.

Bardzo szybki sposób na pyszną pastę z jajek z dodatkiem chrzanu i rzeżuchy – przepyszne połączenie smakowe.

Sprawdzi się na śniadanie, jako pasta do pieczywa lub jako sałatka do pracy czy szkoły.


Składniki na pastę jajeczną z chrzanem i rzeżuchą:


Jak przygotować pastę jajeczną z chrzanem i rzeżuchą:

Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy.

Do jajek dokładamy chrzan, majonez, rzeżuchę i szczypiorek, dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem świeżo mielonym.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Szynka peklowana pieczona

12-12-2023 

Przedświąteczny kalendarz kulinarny - czyli co i kiedy przygotować, aby święta były udane i zapięte na ostatni guzik

10-12-2023 

Skrzydełka pieczone w miodzie i sezamie

08-12-2023 

Komentarze

  • brak komentarzy