Pasta jajeczna z chrzanem i rzeżuchą
Jeśli zostało Wam trochę ugotowanych na twardo jajek po świętach, a nie macie pomysłu co z nich zrobić, to jest to doskonała dla Was propozycja.
Bardzo szybki sposób na pyszną pastę z jajek z dodatkiem chrzanu i rzeżuchy – przepyszne połączenie smakowe.
Sprawdzi się na śniadanie, jako pasta do pieczywa lub jako sałatka do pracy czy szkoły.
Składniki na pastę jajeczną z chrzanem i rzeżuchą:
- 4-6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżka chrzanu tartego – przepis podawałam tutaj
- 2-3 łyżki majonezu – przepis podawałam tutaj
- 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
Jak przygotować pastę jajeczną z chrzanem i rzeżuchą:
Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy.
Do jajek dokładamy chrzan, majonez, rzeżuchę i szczypiorek, dokładnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem świeżo mielonym.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze