Pasta z tuńczyka
Przedstawiam Wam super prosty i szybciutki pomysł na pastę z tuńczyka w najprostszej wersji, dodatkowo w wersji light.
Pasta z tuńczyka jest idealna na śniadanie lub kolację, sprawdzi się także na przystawkę do smarowania krakersów czy małych kanapeczek.
Pastę podajemy na pieczywie, ale można nią także faszerować jajka i świeże warzywa, np. kawałki świeżej czerwonej papryki lub zawijać w liście sałaty.
Pycha!
Składniki na pastę z tuńczyka:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 małe ogórki kiszone lub 1 duży
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- pieprz czarny świeżo mielony
- opcjonalnie szczypta chili
Jak przygotować pastę z tuńczyka:
Tuńczyka odsączamy z wody, mieszamy z majonezem i jogurtem.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, posiekany szczypiorek.
Całość doprawiamy pieprzem i ewentualnie chili i przybieramy listkami świeżego oregano.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze