Płatki ryżowe bounty
Wiem, że czasami szukacie pomysłów na szybkie śniadania, kiedy to mamy mało czasu, by przygotować coś rano przed pójściem do pracy czy szkoły.
W dodatku śniadania, które także można zabrać ze sobą, np. w słoiku czy pudełku.
Przychodzę Wam z pomocą i przedstawiam pomysł na płatki ryżowe bounty!
Śniadanie ekspresowe, pożywne, smaczne i można zabrać w słoiku na wynos.
Takie płatki sprawdzą się także na drugie śniadanie, przekąskę, deser czy kolację.
Składniki na płatki ryżowe bounty (2 porcje):
- 50 g płatków ryżowych
- 200 g serka wiejskiego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki pasty kokosowej (można pominąć)
- 1 łyżka erytrytolu
- 2 kosteczki gorzkiej czekolady
Jak przygotować płatki ryżowe bounty:
Płatki ryżowe wsypujemy do miski, dodajemy erytrytol oraz wiórki kokosowe i zalewamy wrzątkiem do poziomu płatków, a następnie odstawiamy pod przykryciem na kilka minut do napęcznienia.
Gdy płatki wchłoną wodę, dodajemy pastę kokosową oraz serek wiejski i całość mieszamy.
Tak przygotowane płatki z serkiem i dodatkami przedkładamy do miseczek i posypujemy startą czekoladą na drobnych oczkach.
Smacznego!
******
kalorie (kcal): 309 kcal (1 porcja)
białka (B): 14,2 g
tłuszcze (T): 16,8 g
węglowodany (W): 23,0 g
******
Udostępnij na:
Komentarze