Płatki ryżowe z białą czekoladą i borówkami
Płatki ryżowe to fajny sposób na przygotowanie szybkiego i zdrowego śniadania lub deseru.
To bardzo wdzięczny produkt i fajnie smakuje przygotowany na słodko z owocami.
Dzisiaj przygotowałam płatki ryżowe w z dodatkiem białej czekolady, a w zasadzie kremu proteinowego o smaku białej czekolady i świeżych borówek.
Składniki na płatki ryżowe z białą czekoladą i borówkami (2 porcje):
- 60 g płatków ryżowych
- 160 g jogurtu naturalnego kokosowego wegańskiego bez cukru
- 40 g (2,5 łyżeczki) proteinowego kremu z białej czekolady
- 2 garści borówek
- 2 łyżeczki erytrytolu
Jak przygotować płatki ryżowe z białą czekoladą i borówkami:
Płatki ryżowe przekładamy do miski, dodajemy erytrytol i zalewamy wrzątkiem do wysokości płatków, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na kilka minut, aby wchłonęły wodę i napęczniały.
Do napęczniałych płatków dodajemy 3/4 (30 g) kremu proteinowego oraz jogurt kokosowy i dokładnie mieszamy.
Przekładamy do dwóch szklaneczek lub miseczek.
Na wierzch wykładamy borówki i resztę kremu proteinowego z białej czekolady.
Smacznego!
******
kalorie (kcal): 318 kcal (1 porcja)
białka (B): 6,4 g
tłuszcze (T): 13,9 g
węglowodany (W): 43,5 g
******
Udostępnij na:
Komentarze