Płatki ryżowe z białą czekoladą i borówkami

Płatki ryżowe to fajny sposób na przygotowanie szybkiego i zdrowego śniadania lub deseru.

To bardzo wdzięczny produkt i fajnie smakuje przygotowany na słodko z owocami.

Dzisiaj przygotowałam płatki ryżowe w z dodatkiem białej czekolady, a w zasadzie kremu proteinowego o smaku białej czekolady i świeżych borówek.


Składniki na płatki ryżowe z białą czekoladą i borówkami (2 porcje):

  • 60 g płatków ryżowych
  • 160 g jogurtu naturalnego kokosowego wegańskiego bez cukru
  • 40 g (2,5 łyżeczki) proteinowego kremu z białej czekolady
  • 2 garści borówek
  • 2 łyżeczki erytrytolu


Jak przygotować płatki ryżowe z białą czekoladą i borówkami:

Płatki ryżowe przekładamy do miski, dodajemy erytrytol i zalewamy wrzątkiem do wysokości płatków, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na kilka minut, aby wchłonęły wodę i napęczniały.

Do napęczniałych płatków dodajemy 3/4 (30 g) kremu proteinowego oraz jogurt kokosowy i dokładnie mieszamy.

Przekładamy do dwóch szklaneczek lub miseczek.

Na wierzch wykładamy borówki i resztę kremu proteinowego z białej czekolady.

Smacznego!

******
kalorie (kcal): 318 kcal (1 porcja)
białka (B): 6,4 g
tłuszcze (T): 13,9 g
węglowodany (W): 43,5 g
******

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Skubaniec ze śliwkami i jabłkami

30-09-2021 

Karkówka duszona w piwie, cebuli i rozmarynie

27-09-2021 

Papryka faszerowana zieloną soczewicą, kurczakiem i pieczarkami

24-09-2021 

Komentarze

  • brak komentarzy