Roladki ze schabu ze świeżym szpinakiem i żółtym serem
Bardzo proste do przygotowania i bardzo smaczne roladki tym razem ze schabu.
Idealne na obiad czy na imprezę.
Sprawdzą się także przygotowane na grillu.
Składniki na roladki ze schabu ze świeżym szpinakiem i żółtym serem:
- 500 g schabu bez kości
- 250 g świeżego szpinaku
- 150 g żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
- 1-2 łyżki oleju
Jak przygotować roladki ze schabu ze świeżym szpinakiem i żółtym serem:
Schab kroimy w plastry i cienko rozbijamy.
Mięso przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron.
Z jednej strony, na której rozłożymy farsz, nacieramy również przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Szpinak dokładnie myjemy i suszymy.
Na patelnię wkładamy masło i podsmażamy szpinak przez 1-2 minuty, tak żeby stracił objętość.
Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, studzimy.
Na każdy rozbity plaster schabu wykładamy na całej długości szpinak, a na jednym z końców układamy starty lub pokrojony w słupki żółty ser.
Zwijamy ciasno w roladkę i zabezpieczamy wykałaczkami, tak by podczas smażenia ser nam nie wypłynął z roladek.
Smażymy na oleju pod przykryciem z każdej strony na rumiany kolor lub na grillu, owijając każdą roladkę z osobna w folię aluminiową.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze