Sałatka z pieczarek z jajkiem, kukurydzą i szczypiorkiem
Kolejna propozycja sałatki imprezowej, która świetnie sprawdzi się także na kolację.
Szybka propozycja i bardzo smaczna.
A jaka jest Wasza ulubiona sałatka z pieczarkami?
Składniki na sałatkę z pieczarek z jajkiem, kukurydzą i szczypiorkiem:
- 500 g świeżych pieczarek
- 4 jajka
- 1 puszka kukurydzy
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
Jak przygotować sałatkę z pieczarek z jajkiem, kukurydzą i szczypiorkiem:
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, blanszujemy we wrzątku, odcedzamy i studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Szczypiorek myjemy i siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i mieszamy.
Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie delikatnie mieszamy.
Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze