Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym i rzeżuchą
Dzisiaj kolejna propozycja surówki, bardzo smacznej i szybkiej do przygotowania.
Idealna na zimowo-wiosenny obiad, sprawdzi się także jako dodatek do mięs pieczonych.
Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem, ogórkiem kiszonym i rzeżuchą:
- 1/2 małej kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 ogórek kiszony
- 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem, ogórkiem kiszonym i rzeżuchą:
Kapustę pekińską myjemy i szatkujemy.
Jabłko, marchew i ogórka ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do kapusty.
Dodajemy też rzeżuchę, majonez, jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze