Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym i rzeżuchą

Dzisiaj kolejna propozycja surówki, bardzo smacznej i szybkiej do przygotowania.

Idealna na zimowo-wiosenny obiad, sprawdzi się także jako dodatek do mięs pieczonych.


Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem, ogórkiem kiszonym i rzeżuchą:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej z marchewką, jabłkiem, ogórkiem kiszonym i rzeżuchą:

Kapustę pekińską myjemy i szatkujemy.

Jabłko, marchew i ogórka ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do kapusty.

Dodajemy też rzeżuchę, majonez, jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Krucha tarta z kremem mascarpone, figami i syropem klonowym

02-10-2022 

Knedle twarogowe ze śliwkami

28-09-2022 

Zupa pomidorowa na rosole

26-09-2022 

Komentarze

  • brak komentarzy