Surówka z kapusty pekińskiej z zielonym sosem i orzechami
Zapraszam dzisiaj na bardzo smaczną surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem aromatycznego, ziołowego sosu i orzechów włoskich.
Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.
Idealna jako surówka obiadowa.
Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej z zielonym sosem i orzechami:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 5-6 gałązek koperku
- 10 listków mięty
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki śmietanki 12%
- 1 ząbek czosnku
- garść orzechów włoskich
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
Jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej z zielonym sosem i orzechami:
Kapustę pekińską myjemy i siekamy.
Do blendera wrzucamy natkę pietruszki, koperek, listki mięty, czosnek i całość miksujemy.
Do zmiksowanych ziół dodajemy majonez, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kapustę pekińską łączymy z sosem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze