Surówka z kapusty pekińskiej z zielonym sosem i orzechami

Zapraszam dzisiaj na bardzo smaczną surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem aromatycznego, ziołowego sosu i orzechów włoskich.

Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.

Idealna jako surówka obiadowa.


Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej z zielonym sosem i orzechami:

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 5-6 gałązek koperku
  • 10 listków mięty
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki śmietanki 12%
  • 1 ząbek czosnku
  • garść orzechów włoskich
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony


Jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej z zielonym sosem i orzechami:

Kapustę pekińską myjemy i siekamy.

Do blendera wrzucamy natkę pietruszki, koperek, listki mięty, czosnek i całość miksujemy.

Do zmiksowanych ziół dodajemy majonez, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

Kapustę pekińską łączymy z sosem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Szynka peklowana pieczona

12-12-2023 

Przedświąteczny kalendarz kulinarny - czyli co i kiedy przygotować, aby święta były udane i zapięte na ostatni guzik

10-12-2023 

Skrzydełka pieczone w miodzie i sezamie

08-12-2023 

Komentarze

  • brak komentarzy