Twarożek truskawkowy

Szybkie i proste śniadania to jest to, co lubię najbardziej, a jeżeli jest jeszcze do tego zdrowe i treściwe, to jestem in heaven!

Dzisiaj bardzo prosty i na pewno przez Was znany twarożek z truskawkami, które możecie dodać na kilka sposobów: drobno pokrojone, rozgniecione widelcem lub zmiksowane – tak jak lubicie!

A do tego jeszcze ten piękny kolorek – prawda, że zachęca do zjedzenia!?

Składniki na twarożek truskawkowy:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 3-4 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego
  • garść truskawek
  • miód lub cukier do smaku (ewentualnie cukier z prawdziwą wanilią)


Jak przygotować twarożek truskawkowy:

Twaróg rozdrabniamy widelcem ze śmietaną.

Dodajemy drobno pokrojone, rozgniecione widelcem lub zmiksowane truskawki.

Dosładzamy do smaku miodem lub cukrem. 

Mieszamy i podajemy.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Szynka peklowana pieczona

12-12-2023 

Przedświąteczny kalendarz kulinarny - czyli co i kiedy przygotować, aby święta były udane i zapięte na ostatni guzik

10-12-2023 

Skrzydełka pieczone w miodzie i sezamie

08-12-2023 

Komentarze

  • brak komentarzy