Jajka faszerowane twarożkiem
Dzisiaj bardzo prosty, szybki i tani sposób na jajka faszerowane, przyjemnie się prezentujące!
Jajka faszerowane delikatnym twarożkiem z dodatkiem chrzanu i przybrane świeżymi warzywami.
Prostota w samej istocie!
Składniki na jajka faszerowane twarożkiem:
- 6 jajek ugotowanych na twardo – zajrzyjcie do wpisu jak ugotować jajka?
- 200 g twarogu półtłustego (można użyć mielonego)
- 1/2 małego opakowania jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżeczki chrzanu tartego
- sól himalajska
- pieprz kolorowy świeżo mielony
- rzodkiewka, ogórek i szczypiorek do dekoracji
Jak przygotować jajka faszerowane twarożkiem:
Ugotowane jajka przekrawamy wzdłuż na pół, nie wyjmujemy żółtek.
Twaróg rozgniatamy widelcem i łączymy z jogurtem, majonezem i chrzanem, do uzyskania dość gładkiej konsystencji. Całość możemy zmiksować, aby uzyskać bardziej gładką masę.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowy farsz nakładamy na jajka, dekorujemy plasterkami rzodkiewki, ogórka oraz szczypiorkiem.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze