Kryzysowy makaron z bigosem

Dzisiaj wpis z serii zero waste – nie marnuję żywności!

Zwłaszcza teraz podczas kryzysu i pandemii warto wykorzystać każde resztki by wyczarować coś smacznego.

Kryzysowy makaron z bigosem to moja propozycja na wykorzystanie resztek z lodówki, tym razem ostatków bigosu kryzysowego z kiszonej kapusty, który ostatnio Wam pokazywałam.

To sposób na bardzo szybki, prosty, a jakże smaczny obiad.

Jeśli szukacie innych sposobów na wykorzystanie resztek bigosu to zajrzyjcie do przepisu na tartę z bigosem


Składniki na kryzysowy makaron z bigosem:

  • 350 g makaronu (u mnie pełnoziarnisty orkiszowy)
  • ok. 400-500 g bigosu – np. kryzysowego


Jak przygotować kryzysowy makaron z bigosem:

Makaron gotujemy al dente w dobrze osolonym wrzątku – zgodnie z opisem na opakowaniu.

W tym czasie w garnku lub na patelni podgrzewamy bigos.  

Ugotowany makaron dobrze odcedzamy i łączymy z bigosem.

Voila! Gotowe! 

Podajemy.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Skubaniec ze śliwkami i jabłkami

30-09-2021 

Karkówka duszona w piwie, cebuli i rozmarynie

27-09-2021 

Papryka faszerowana zieloną soczewicą, kurczakiem i pieczarkami

24-09-2021 

Komentarze

  • brak komentarzy