Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami
Szybka, prosta i bardzo smaczna pasta z tuńczyka.
Swoimi kolorami i smakami przywołuje mi wiosnę.
Idealna na śniadanie, kolację, do smarowania pieczywa czy jako farsz do jaj faszerowanych.
Składniki pastę z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 150 g twarogu półtłustego
- 2-3 jajka
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 łyżki kaparów
- koperek
- szczypiorek
- 2 łyżeczki musztardy
- 2-3 łyżki majonezu
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
Jak przygotować pastę z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy.
Paprykę, szczypiorek, koperek i kapary siekamy drobno.
Do miseczki wkładamy twaróg i widelcem rozdrabniamy, dodajemy posiekane jajka, paprykę, kapary, musztardę, majonez i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Na koniec dodajemy tuńczyka – lubię widoczne kawałki, a nie chcę mieć papkowatej masy.
Dodajemy także koperek, szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i ponownie mieszamy.
Pasta najlepiej smakuje schłodzona.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze