Surówka z pekinki z ogórkiem, rzodkiewkami, pomidorkami i koperkiem
Kolejna propozycja na prostą i szybciuchną surówkę obiadową.
Surówka taka będzie fajnym dodatkiem do polskiego obiadu, w postaci ziemniaków i mięsa, ryb czy sadzonego jajka.
Będzie także idealna do potraw z grilla.
Składniki na surówkę z pekinki z ogórkiem, rzodkiewkami, pomidorkami i koperkiem:
- 1/2 małej kapusty pekińskiej
- 1/2 ogórka wężowego
- pęczek rzodkiewek
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 1/2 pęczka koperku
- 2 łyżki majonezu
- sól morska
- pieprz czarny świeżo mielony
- ok. 1 łyżki soku z cytryny
Jak przygotować surówkę z pekinki z ogórkiem, rzodkiewkami, pomidorkami i koperkiem:
Kapustę szatkujemy i delikatnie solimy, mieszamy.
Ogórka i rzodkiewki kroimy w plasterki, pomidorki na pół i dodajemy do kapusty.
Dodajemy majonez i posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze