Pasta z wędzonego łososia i serka śmietankowego
Zapraszam na bardzo smaczną pastę kanapkową z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym.
Uwielbiam takie pasty, bo są bardzo proste i szybkie do przygotowania, zdrowe i bardzo smaczne.
Idealne na śniadanie w domu, ale możecie je zabrać ze sobą także do pracy.
Zajrzyjcie także do innych inspiracji na pasty kanapkowe:
Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami
Pasta jajeczna z chrzanem, rzeżuchą i majonezem
Składniki na pastę z wędzonego łososia i serka śmietankowego:
- 100 g wędzonego łososia
- 100 g serka śmietankowego naturalnego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- kolorowy pieprz
- szczypiorek
Jak przygotować pastę z wędzonego łososia i serka śmietankowego:
Łososia rozdrabniamy i dodajemy do serka śmietankowego, rozcieramy i mieszamy lub miksujemy blenderem – jeśli chcecie uzyskać gładką pastę.
Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Całość mieszamy.
Smacznego!
Udostępnij na:
Komentarze