Pasta z wędzonego łososia i serka śmietankowego

Zapraszam na bardzo smaczną pastę kanapkową z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowym.

Uwielbiam takie pasty, bo są bardzo proste i szybkie do przygotowania, zdrowe i bardzo smaczne.

Idealne na śniadanie w domu, ale możecie je zabrać ze sobą także do pracy.

Zajrzyjcie także do innych inspiracji na pasty kanapkowe:

Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami

Zielona pasta z awokado

Pasta jajeczna z chrzanem, rzeżuchą i majonezem

Pasta z makreli wędzonej


Składniki na pastę z wędzonego łososia i serka śmietankowego:

  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g serka śmietankowego naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • kolorowy pieprz
  • szczypiorek


Jak przygotować pastę z wędzonego łososia i serka śmietankowego:

Łososia rozdrabniamy i dodajemy do serka śmietankowego, rozcieramy i mieszamy lub miksujemy blenderem – jeśli chcecie uzyskać gładką pastę.

Dodajemy drobno posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Całość mieszamy.

Smacznego!

Poprzedni postNastępny post

Zobacz również

Szynka peklowana pieczona

12-12-2023 

Przedświąteczny kalendarz kulinarny - czyli co i kiedy przygotować, aby święta były udane i zapięte na ostatni guzik

10-12-2023 

Skrzydełka pieczone w miodzie i sezamie

08-12-2023 

Komentarze

  • brak komentarzy